nieuws

Waterpomp vervangen in tien stappen

Techniek

“Het runnen van een succesvol autobedrijf is een uitdaging”, zegt SKF. Gelukkig schiet de lagerfabrikant te hulp met zijn Pole Position Programma. Dat staat boordevol praktische montage-aanwijzingingen. Nieuwste aanwinst: stap-voor-stap de vervanging van de waterpomp uit de 1.1 en 1.4 liter motoren van Peugeot, Citroën en Fiat. In woord en beeld!

Waterpomp vervangen in tien stappen

Alleen de distributieriem vervangen en niet de waterpomp is verkeerde zuinigheid, waarschuwt SKF. Heel vaak gaat kort na de vervanging de waterpomp lekken. Dan moet het alsnog en is de klant ontevreden.

Motorcode TU1X, TU3X of KFV

Goed, vervangen dus. Maar wel exact volgens de voorschriften graag. SKF toont ze in tien stappen. Die zijn gewoon in het Nederlands en voorzien van hele duidelijke foto’s. Dus komt er zo’n Citroën of Peugeot binnen met motorcode TU1X of TU3X of een Fiat Qubo met motorcode KFV kijk dan hier voor de instructies.

Stuur naar Pole Position

Beschikken over het volledige SKF Pole Position-programma kan ook. Klik hier om u in te schrijven.

Erwin den hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel