nieuws

‘Meer rendement met aandacht voor talent’

Ondernemen 1053

Samen met collega’s ontdekken welke talenten je in huis hebt. Dat is het doel van de OOMT-workshop Automotive Got Talent. Het team van Autobedrijf Benerink deed als een van de eerste mee en had een leuke én leerzame avond, vertelt Esther Benerink. “Aandacht voor talentontwikkeling is niet alleen goed voor medewerkers. Het hele bedrijf profiteert er van mee.”

‘Meer rendement met aandacht voor talent’

Binnen het personeelsbeleid van Autobedrijf Benerink is veel aandacht weggelegd voor opleiding en training. In de showroom en de werkplaats van de Twentse BMW-, Mini- en Audi-specialist zijn hoofdzakelijk jonge auto’s te vinden.

Kennis van de nieuwste techniek is dus een vereiste om snel te kunnen werken, vertelt Esther Benerink. “We hebben een jong team en we stimuleren iedereen om regelmatig cursussen en trainingen te volgen. Als je alle technische ontwikkelingen wilt bijhouden, moet je je vakkennis regelmatig opfrissen.”

Binnen het opleidingsprogramma van Autobedrijf Benerink is niet alleen aandacht weggelegd voor technische vaardigheden. Er is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. “We merken dat dat in de mobiliteitsbranche lang niet overal gebruikelijk is. Terwijl het ontzettend belangrijk is dat mensen op de juiste plek zitten. Alleen als je weet wat jouw talenten zijn, kun je echt groeien in je werk”, stelt Benerink.

Lama’s

Esther Benerink: “Alleen als je weet wat jouw talenten zijn, kan je echt groeien in je werk.”

Esther Benerink: “Alleen als je weet wat jouw talenten zijn, kan je echt groeien in je werk.”

Twee jaar geleden kwam Esther Benerink voor het eerst in contact met OOMT. “Na een inventarisatie zijn we gestart met een coachingtraject voor alle medewerkers, van de werkplaats en de receptie tot de showroom. Zo kwamen we in contact met OOMT loopbaancoach Gerben Prenger.

Hij is enthousiast en betrokken en zit er bovenop. Hij belt en appt de jongens zelfs buiten werktijd om direct hun vragen te beantwoorden. Eind vorig jaar stelde hij voor om mee te doen aan Automotive Got Talent. Dat leek ons wel wat.”

Het doel van deze nieuwe OOMT workshop is om medewerkers nieuwe talenten bij zichzelf en bij collega’s te laten ontdekken. “De opzet lijkt een beetje op het televisieprogramma De Lama’s. Er komt een groep acteurs die samen met medewerkers scènes naspelen”, legt ze uit. “In het begin was iedereen een beetje afwachtend maar de sfeer zat er snel in. We hebben een leuke en leerzame middag gehad.”

Voelbaar effect

Benerink kijkt tevreden terug op de workshop en het loopbaancoachtraject. “We zijn een klein team, we praten regelmatig met elkaar en we kennen elkaar goed. Toch hebben we tijdens de workshop een aantal nieuwe dingen geleerd. Tijdens een van de onderdelen moest iedereen elkaar bijvoorbeeld een compliment geven. Op de werkvloer doe je dat niet zo snel, maar in deze setting wel. Dat gaf een positief gevoel.”

Een paar maanden later is het positieve effect nog steeds voelbaar, vertelt de onderneemster, die vindt dat talentontwikkeling een onmisbaar onderdeel van het personeelsbeleid is geworden. “Sinds we met dit traject zijn gestart, merken we dat het echt iets oplevert. Medewerkers die beter in hun vel zitten, werken met meer plezier. Dat is goed voor de motivatie, goed voor de samenwerking en goed voor het bedrijf. Het versterkt elkaar.”

Reageer op dit artikel