nieuws

Ferrari verkoopt recordaantal auto’s en opent jacht op Tesla

Ondernemen 795

Ferrari heeft afgelopen jaar een recordaantal van bijna 8.400 bolides verkocht, 5 procent meer dan in 2016. Dat leverde de Italiaanse onderneming 2,5 miljard euro aan omzet op, wat neerkomt op een groei van 13 procent.

Ferrari verkoopt recordaantal auto’s en opent jacht op Tesla

De totale opbrengsten dikten in 2017 met 10 procent aan tot 3,4 miljard euro. Naast de verkoop van de eigen iconische sportwagens en bijbehorende onderdelen, verdient Ferrari ook aan zijn activiteiten in de Formule 1 en aan de verkoop van motoren aan andere autofabrikanten, waaronder het eveneens Italiaanse luxemerk Maserati.

Ferrari Portofino

De Italianen boekten een nettowinst van 537 miljoen euro. Dat is ruim een derde meer dan in 2016. Het bedrijf profiteerde onder meer van een belastingverlaging in Italië. Dit jaar denkt Ferrari minstens 9.000 auto’s aan de man te brengen, een mijlpaal die oorspronkelijk pas volgend jaar zou worden bereikt. Daarbij rekent het merk onder meer op de nieuwe Portofino, waarvan het eerste exemplaar in het tweede kwartaal wordt geleverd.

De totale omzet komt volgens Ferrari uit op minimaal hetzelfde niveau als in 2017. De operationele winst, afgezien van eenmalige posten, neemt naar verwachting verder toe van 1 miljard naar 1,1 miljard euro. Het doel is om dat resultaat in 2020 te hebben verdubbeld naar minstens 2 miljard euro.

Volledig elektrische Ferrari gaat strijd aan met Tesla

Dit jaar komt het bedrijf naar verwachting met nieuwe toekomstplannen die daarbij moeten helpen. Topman Sergio Marchionne heeft al aangekondigd dat hij op een breder publiek wil gaan mikken, met onder meer een sportieve terreinwagen (SUV). Ook wil Marchionne de strijd met Tesla aangaan met een volledig elektrisch aangedreven sportauto.

Reageer op dit artikel