nieuws

Eigenaar Carglass zoekt mede-investeerder

Ondernemen 588

De eigenaar van Carglass, het Belgische D’Ieteren, zoekt een koper voor een minderheidsbelang in het autoruitschadebedrijf. Met de opbrengst wil het beursgenoteerde familiebedrijf geld ophalen voor investeringen om zijn activiteiten verder te verbreden.

Eigenaar Carglass zoekt mede-investeerder

D’Ieteren wil wel zelf de baas blijven bij Belron, het moederbedrijf van Carglass dat de laatste jaren in Nederland ook concurrenten als GlasGarage en Autotaalglas inlijfde. Een eventuele investeringspartner zal dan ook de langetermijnvisie van de onderneming moeten delen.

Belron is naar eigen zeggen wereldmarktleider waar het gaat om reparatie of vervanging van autoruiten. D’Ieteren bezit bijna 95 procent van de aandelen en is daarnaast actief als importeur van Volkswagen in België. Vorig jaar zocht het bedrijf uitbreiding buiten de autobranche met de overname van Moleskine, een Italiaanse producent van luxe notitieblokjes.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels