nieuws

Automotive Congress in teken van uitdagingen voor autobranche

Ondernemen 579

AutomotiveNL, RAI Automotive Industry en Mikrocentrum organiseren op 7 en 8 juni 2017 de 11de editie van het Automotive Congress. Dit jaar staat het thema ‘Challenges for the Automotive Industry’ centraal.

Automotive Congress in teken van uitdagingen voor autobranche

Op het Automotive Congress, dat plaatsvindt op de Automotive Campus in Helmond, komen actuele topics als Smart Mobility, Green Mobility, Manufacturing & Logistics en Materials & Design uitgebreid aan bod. Daarnaast wordt gesproken over de uitdagingen en kansen binnen de automotive industrie en de nieuwste technologieën.

Kennisprogramma met keynote sprekers op Automotive Congress

Tijdens het Automotive Congress is er een uitgebreid kennisprogramma met plenaire sessies door keynote sprekers van internationale gerenommeerde bedrijven als Valeo, DS Automobiles, TomTom, Schaeffler, HTSM, Mov’eo, NXP Semiconductors en Fraunhofer Institut. Daarnaast worden er tours georganiseerd naar DAF Trucks N.V. en diverse parallelle sessies met de volgende thema’s: Smart Mobility, Green Mobility, Manufacturing & Logistics and Materials & Design.

Volgens Jean Pierre Heijster, Manager Automotive Congress, is het belangrijk dat er een congres voor de automotive industrie wordt georganiseerd: “Het is het enige internationale automotive industrie congres van Nederland. Door de diversiteit van de themagebieden ontstaat er een sterke disseminatierol voor de industrie. En natuurlijk draagt het bij aan de ontwikkeling en positionering van de Automotive Campus in Helmond, waar het Automotive Congress wordt georganiseerd.”

Toonaangevende toeleverancier van de auto-industrie

RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck vult aan: “De Nederlandse Automotive industrie is wereldwijd een van de meest toonaangevende toeleveranciers van de auto-industrie en levert een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse werkgelegenheid en export. De innovaties die hier worden ontwikkeld zijn mede bepalend voor de auto, trucks en mobiliteit van de toekomst. Dit congres draagt eraan bij dat kennis en ervaring wordt gedeeld en zorgt er ook voor dat de sector de aandacht krijgt die het verdient.”

Herman van Wierst van Mikrocentrum zegt dat ‘het samenwerkings- & innovatievermogen van de Nederlandse (hightech) maakindustrie baanbrekend en van wereldklasse’ is. “Het is juist deze inventieve collaboratie, vaak van buiten de traditionele kanalen, die extra kansen biedt voor de Nederlandse Automotive Industrie. Dit voor Nederland unieke automotive congres verbindt en inspireert op internationaal niveau met ontwikkelingen, interactie en expertise van OEM tot materiaalspecialist en alles wat er tussen zit.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels