nieuws

Bynco start webwinkel voor auto’s

Ondernemen 668

De start-up Bynco introduceert een webwinkel voor occasions. Via Bynco, een initiatief van Autobinck Group, kun je online een auto uitzoeken, afrekenen en dezelfde week nog thuis laten bezorgen.

Bynco start webwinkel voor auto’s

Bynco (Buy Your Next Car Online) richt zich op de online verkoop van jong gebruikte auto’s. Volgens Jeroen Veldman, general manager van Bynco, is het initiatief uniek in Nederland. “We zijn de eerste webwinkel voor auto’s. In de markt van gebruikte auto’s is in ons land al decennia lang weinig tot niets gebeurd op het gebied van innovatie. We geloven dat dit de nieuwe manier is voor consumenten om gebruikte auto’s te kopen.”

‘Einde aan ondoorzichtig koopproces van occasion’

Bynco webwinkelBynco wil naar eigen zeggen een einde maken aan het volgens hen ondoorzichtige koopproces van tweedehands auto’s. Veldman: “We zijn het met z’n allen heel gewoon gaan vinden dat je moet onderhandelen over de aankoopprijs van een tweedehands auto en nooit zeker weet of je een goede deal hebt gemaakt. Ook vinden we het heel normaal dat de auto waarin je een proefrit maakt nog niet technisch gekeurd is. Dat gebeurt pas nadat je de auto koopt. Zodat de dealer geen onnodige kosten maakt vooraf.”

Zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd

Online kopers krijgen volgens Bynco compleet inzicht in de staat van de auto. “Gebruikte auto’s zijn gebruikt, en dan is het logisch dat er gebruikssporen zijn. Die poetsen we niet weg, maar tonen we juist”, legt Jeroen Veldman uit. “Je kunt op onze 360-graden foto’s alles zien wat je wilt zien.” Niet alleen ieder krasje in de lak, maar zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd, zegt Bynco. Naast de pluspunten, staan ook de minpunten bij het autotype beschreven. Alle auto’s die op Bynco.com te koop staan, zijn technisch gekeurd door onafhankelijke specialisten van Dekra, aldus de webwinkel. Het onderzoeksrapport is te downloaden bij iedere aangeboden auto.

Betalen via derdengeldenrekening

Wat Bynco volgens Veldman wezenlijk anders maakt is de koperservaring. “Het online kopen van een tweedehands auto is door Bynco net zo makkelijk als het online kopen van een paar schoenen.” Kopers rekenen af met iDEAL en krijgen de auto nog dezelfde week thuisbezorgd. Omdat het bij een auto om grote bedragen gaat, werkt Bynco met een onafhankelijke derdengeldenrekening. Het aankoopbedrag staat hier veilig geparkeerd en kan ieder moment geannuleerd worden door de koper.

14 dagen op proef

De koper krijgt de auto 14 dagen op proef. Bevalt de auto niet, dan kan deze retour en krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug, belooft de webwinkel. Daarnaast werkt Bynco met vaste prijzen. “Met onze vaste prijs voorkomen wij verassingen, geen extra rijklaarmaak- of afleverkosten en ook de 180 dagen garantie en het thuis afleveren is gewoon inclusief. Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst”, zegt Veldman.

Enkele honderden auto’s in de webwinkel

De site Bynco.com is vanaf nu operationeel. Veldman: “De eerste maanden staan echter in het teken van feedback krijgen van kopers en bezoekers over wat we verder kunnen verbeteren. Daarnaast voegen we nog een aantal extra functionaliteiten aan Bynco.com toe, zoals bijvoorbeeld detailfoto’s van de gebruikssporen. Ook staan de komende maanden in het teken van het verder vergroten van het aanbod naar enkele honderden auto’s. Bynco zal blijven doorontwikkelen om van online kopen de nieuwe manier van kopen te maken.”

Als eerste webshop voor auto’s heeft Bynco de aanvraag voor het keurmerk Thuiswinkel Waarborg opgestart. Daarnaast is Bynco erkend door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels