nieuws

Elektrische aandrijving voor alle Volvo’s vanaf 2019

Ondernemen 669

Volvo Cars kondigt aan dat elke Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, voorzien is van een elektromotor. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren. Het merk wil in 2025 1 miljoen modellen met (deels) elektrische aandrijving verkocht hebben.

Elektrische aandrijving voor alle Volvo’s vanaf 2019

Elektrische aandrijving voor alle Volvo’s dus vanaf 2019. Daarmee neemt het merk geen afscheid van de verbrandingsmotor, maar is wel van plan uitsluitend nog modellen aan te bieden die of volledig elektrisch zijn, of gebruik maken van een hybride aandrijving.

“Dit gaat om de klant. De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten”, zegt Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Straks kun je kiezen welke Volvo met elektrische aandrijving het beste bij jou past, ongeacht het model.”

5 volledig elektrische modellen vanaf 2019

Volvo Cars presenteert de komende jaren een gevarieerd aanbod van volledig elektrische modellen, plug-in hybride auto’s en Volvo’s voorzien van ‘mild hybrid’-technologie. Tussen 2019 en 2021 introduceert Volvo vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, de performance-divisie van Volvo. Details over deze toekomstige modellen worden in een later stadium vrijgegeven.

Volvo vult het aanbod aan met een reeks plug-in hybride auto’s (benzine en diesel). Verder worden alle modellen leverbaar met een 48 Volt ‘mild hybrid’-systeem. Modellen die uitsluitend worden aangedreven door een verbrandingsmotor worden geleidelijk uitgefaseerd.

1 miljoen Volvo’s met elektrische aandrijving verkocht in 2025

“Deze aankondiging markeert het einde van de auto die uitsluitend door een verbrandingsmotor wordt aangedreven”, zegt Samuelsson. “We hebben aangegeven dat Volvo in 2025 ten minste een miljoen modellen met elektrische aandrijving verkocht wil hebben. En op deze manier gaan we het doen.”

Overigens wil het Zweedse merk ook in de productie stappen maken op gebied van CO2-reductie. Vanaf 2025 zou klimaatneutraal geproduceerd moeten worden in de Volvo-fabrieken. Verder wordt Polestar, Volvo’s performancedivisie, als zelfstandig automerk in de markt gezet. Polestar moet elektrische high-performance modellen gaan ontwikkelen. Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Cars, wordt de nieuwe CEO bij Polestar.

Reageer op dit artikel