nieuws

Maximaal werkplaatsrendement met Autec-VLT

Ondernemen 699

Om het maximale rendement uit de werkplaats te halen, is een optimale routing en inrichting noodzakelijk. Neemt het werkaanbod toe en dreigt de werkplaats uit zijn jasje te groeien, dan kan een verbeterde routing een alternatief zijn voor een uitbreiding of verbouwing. Autec-VLT helpt het autobedrijf elke vierkante meter te benutten. Bijvoorbeeld met de APK-straat.

Maximaal werkplaatsrendement met Autec-VLT

“Een goed renderende werkplaats begint met een goed beeld van de dienstverlening die een werkplaats levert of wil gaan leveren. Een handig hulpmiddel is om een overzicht te maken van de werkbonnen of orders van de afgelopen 3 jaar. De eerste stap naar meer rendement begint dan met aanpassen van de werkplaatsrouting. Een afgestemd plan zorgt ervoor dat je uitermate efficiënt met de beschikbare meters kan omgaan”, zegt Autec-VLT.

Capaciteit van de werkplaats vergroten

Wanneer het werkaanbod voor de werkplaats groeit of er kan meer werk gegenereerd worden, dan is de capaciteit van de werkplekken vaak niet toereikend. Door te kiezen voor de mogelijkheden van Autec-VLT  op het gebied van heffenremmen en emissie, kan binnen de bestaande oppervlakte de capaciteit vergroot worden. Dit bespaart ver- of uitbouwkosten van het bestaande pand of eventuele nieuwbouw.

Autec-VLT APK-straat

Inbouw schaarhefbrug van Autec-VLTEen moderne werkplaats haalt zijn eerste rendement door bij binnenkomst van een voertuig snel de juiste diagnose te stellen.  Maximaal rendement kan worden behaald met de zogeheten APK-straat. Autec-VLT levert zo’n straat met een rollenremmentestbank en een ondersteltester. Optioneel zijn een snelspoortester en resonantietester. Om de beschikbare meters nog beter te benutten, kun je kiezen voor een inbouwschaarhefbrug.

Een ingebouwde, vloervlakke schaarhefbrug helpt meters beter te benutten.Een ingebouwde, vloervlakke schaarfbrug helpt meters beter te benutten.De Autec-VLT APK-straat bestaande uit een rollenremmentestbank VLT4233 en een ondersteltester VLT3673MPT22. “Bij uitstek geschikt als diagnosetool om bij binnenkomst van de auto snel de informatie te verschaffen voor APK, onderhoud of bij een gerichte klacht. Het printrapport dat de uitleesapparatuur verschaft, kan meteen met de klant doorgenomen worden. Hiermee kan elke garagist zijn serviceniveau verhogen door zijn klanten te voorzien van advies”, zegt Autec-VLT.

Snel sporing controleren

Met de snelspoortester VLT3932/20 kan eenvoudig en snel de sporing van het voertuig weergegeven worden. Afhankelijk van de mate van uit- en/of toespoor, kan er in samenspraak met de klant bepaald worden of een uitgebreidere uitlijntest nodig is. Dit is een extra stukje service voor de klant, en door snel diagnose te stellen wordt tijd bespaard.
Klaagt de klant over bijgeluiden of rammeltjes? De oorzaak is vaak lastig te achterhalen. Een resonantietester helpt hierbij. Deze maakt gebruik van verschillende trillingsfrequenties, waarmee rammeltjes heel gericht opgespoord kunnen worden.

Ondersteltester van Autec-VLT

Wanneer een rollenbank of APK-straat is uitgerust met een Autec-VLT ondersteltester kan extra service worden geboden. Zijn de schokdempers nog fris?

Rollenbank efficiënter dan een platenbank

“Een moderne werkplaats waarbij de focus ligt op efficiency, is bij voorkeur ingericht met een rollenbank. Die werkt efficiënter dan een platenbank”, zegt Autec-VLT. “De metingen zijn volgens het onafhankelijk onderzoeksrapport van adviesbureau Corbo 95% betrouwbaarder dan die van een tweeplaatsremmentestbank. Bovendien blijkt uit dat onderzoeksrapport dat metingen bij een rollenbank in 46 seconden uitgevoerd kunnen worden. Op een platenbank duurt het ruim 2 minuten, mits je de officiële RDW-werkinstructie volgt”, aldus de leverancier.

Verhuizen naar een nieuwe locatie?

Het verhuizen naar een nieuwe locatie (een bestand of nieuw pand) is een uitgelezen mogelijkheid om de werkplaatsinrichting te optimaliseren, zegt Autec-VLT. “Het beperken van de verborgen kosten levert hierbij direct een verbetering van het rendement. Deze kosten zijn niet eenmalig en komen elke maand terug, bij veel en weinig werkaanbod. Minder vierkante meters betekent:

  1. Extra aandacht voor de optimale routing – Er zijn verschillende mogelijkheden om meer rendement uit dezelfde m2 te halen. Door bijvoorbeeld  de werkplaats te voorzien van een ASG 4006  vloervlakke inbouw schaarhefbruggen kan volgens de leverancier tot 25% bespaard worden op de rangeerruimte.
  2. Minder rangeertijd – dus sneller werken.
  3. Een verhoging van de ergonomie en minder fysieke verplaatsing voor de monteurs.
  4. Minder kosten voor het aankleden van de werkplaats.
  5. Besparing op het verwarmen en verlichten van de werkplaats.

Besparingsvoorbeelden

Op de website van Autec-VLT vind je meerdere besparingsvoorbeelden van verschillende werkplaatsinrichtingen. Bij elke werkplaatsinrichting is hierbij gebruik gemaakt van een ander type hefbrug. Zo krijg je een idee van de opstellingsmogelijkheden, en wordt duidelijk welke besparing in meters mogelijk is.

Reageer op dit artikel