nieuws

Autoverzekering – welke misverstanden bestaan erover?

Home 737

Mede door misverstanden over de autoverzekering durven veel autobezitters niet over te stappen. Zonde, want ze laten veel geld liggen. Deze vraag kun je als garage-eigenaar ook tegen het lijf lopen. Maar ben jij op de hoogte van het beste advies hierin? De specialisten van Diks helderen in dit artikel een aantal misverstanden rondom de autoverzekering op.

Autoverzekering – welke misverstanden bestaan erover?

– Sponsored content door Diks verzekeringen –

De WA casco autoverzekering is de beste keuze?

De WA casco is de autoverzekering met de ruimste dekking. Schade door een verkeersongeval waarvoor jij aansprakelijk bent, keert jouw verzekeraar uit. Niet alleen de schade aan de tegenpartij, maar ook je eigen schade wordt uitgekeerd. Als je auto nog maar een beperkte dagwaarde heeft, kan de WA casco autoverzekering niet meer uit. Voor de premie wordt er namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde. Bij een schade wordt er juist weer gerekend met de dagwaarde. Dit is goed om te weten wanneer een van de klanten van je garage jou een vraag stelt over schade.

Andere verzekeraars nemen jouw schadevrije jaren over

Hier bestaan vaak misverstanden over. Heb je een hoge korting bij jouw huidige verzekering? Dit komt door opgebouwde schadevrije jaren. Bij het overstappen naar een andere autoverzekering, neem je ook de opgebouwde schadevrije jaren mee. Dus de schadevrije jaren gaan niet verloren.

Word ik geaccepteerd door een andere verzekeraar?

Een autoverzekering vergelijk je online en sluit je ook online af. Binnen een paar minuten na het aanvragen van de verzekering krijg je via de mail een bevestiging in je mailbox. Mogelijk is dit eerst een voorlopige dekking. Binnen een paar dagen volgt de definitieve polis van de nieuwe verzekeraar. Eventueel kun je de huidige verzekeraar verzoeken om de autoverzekering per de eerste van de volgende maand op te zeggen. De nieuwe autoverzekering laat je op deze datum in gaan. Op deze manier heeft je klant de tijd om de opzegging bij de huidige verzekeraar te regelen.

Misverstanden over het opzeggen van de autoverzekering

Opzeggen doe je door het sturen van een brief naar de huidige verzekeraar. Officieel moet het via een aangetekende brief, maar tegenwoordig kan het eenvoudiger. Je kunt namelijk ook gewoon een ondertekende opzegbrief scannen en digitaal naar de verzekeraar sturen. Om er zeker van te zijn dat de opzegging goed komt, kun je een paar dagen later met de verzekeraar bellen om te vragen of de opzegging door is gekomen.

Schadevrij rijden is niet hetzelfde als schadevrije jaren

Dit is één van de hardnekkigste misverstanden. Iemand die al 30 jaren het rijbewijs heeft en nog nooit een schade heeft veroorzaakt, heeft niet per definitie 30 schadevrije jaren. Je bouwt schadevrije jaren op door een autoverzekering op naam te hebben. Bij het niet claimen van schades, bouw je schadevrije jaren op. Eén schade kan er gelijk voor zorgen dat je weer vijf jaren verliest.

Laat deze misverstanden jou niet weerhouden om over te stappen. Het is zonde dat je geld laat liggen door deze misverstanden. Mocht je vanuit de garage ooit een vraag krijgen over het overstappen van verzekering, weet je nu wat je kunt zeggen.

Reageer op dit artikel