nieuws

Volvo stopt met ontwikkeling dieselmotoren en focust op hybride en EV

Home 703

Volvo Cars gaat geen nieuwe generatie dieselmotoren meer ontwikkelen. De Zweedse autofabrikant wil zich in plaats daarvan komende jaren extra op elektrische en hybride auto’s gaan richten. Dat heeft topman Håkan Samuelsson woensdag gezegd in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volvo stopt met ontwikkeling dieselmotoren en focust op hybride en EV

Volvo kan buigen op een grote dieselhistorie, maar volgens het bedrijf is inzetten op diesel niet langer commercieel rendabel. “Uitgaande van de huidige stand van zaken, ontwikkelen wij geen nieuwe generatie dieselmotoren meer”, aldus Samuelsson.

Volledig elektrische Volvo in 2019

De meeste recente dieselmotorenlijn van Volvo, dat in handen is van het Chinese Geely, dateert uit 2013. Die zal nog wel worden doorontwikkeld, zodat deze motoren ook aan de nieuwste milieunormen voldoen. Waarschijnlijk zullen deze motoren nog tot 2023 gemaakt blijven worden. De eerste volledig elektrische Volvo komt naar verwachting in 2019 op de markt.

Samuelsson wijst erop dat het Amerikaanse Tesla erin is geslaagd om zo’n model zo populair te maken dat mensen ervoor in de rij staan. “Op dat terrein zou dus ook ruimte voor ons moeten zijn, met een hoge kwaliteit en een aantrekkelijk ontwerp.” Volvo brengt al een aantal jaar hybrides aan de man.

BMW: diesel is niet dood

De opmerkingen van de Volvo-baas staan in groot contrast met uitspraken die BMW-topman Harald Krüger onlangs deed in dezelfde Duitse krant. Volgens de Beierse maker van luxewagens heeft de dieselauto juist nog een lange toekomst voor zich. ,”Niets duidt op de dood van diesel”, zo liet Krüger zich in april ontglippen.

Reageer op dit artikel