nieuws

‘Ford schrapt wereldwijd 20.000 banen om winst op te krikken’

Home 758

Ford is van plan wereldwijd circa 10 procent van het totaal aantal banen te schrappen om de winstgevendheid te vergroten en de aandelenkoers op te krikken. Wereldwijd telt het bedrijf meer dan 200.000 werknemers, van wie ongeveer de helft in Noord-Amerika. De reorganisatie zou dus neerkomen op het verlies van circa 20.000 banen.

‘Ford schrapt wereldwijd 20.000 banen om winst op te krikken’
Hoofdkantoor van Ford Motor Company in Dearborn, Verenigde Staten.

Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op gezag van ingewijden rond Ford.

Het bedrijf komt mogelijk al deze week met de ingreep naar buiten. Het merk kwam onlangs onder vuur te liggen van aandeelhouders over de achterblijvende beurskoers en dalende winst. Daarbij werden de pijlen ook gericht op topman Mark Fields.

Ford wil kosten met 3 miljard dollar verlagen

Een woordvoerder van Ford noemde het bericht van The Wall Street Journal ‘speculatie’. De autofabrikant heeft al eerder gezegd zijn kosten dit jaar met 3 miljard dollar te gaan verlagen.

Een omvangrijke banenreductie op de Amerikaanse thuismarkt kan de autobouwer in aanvaring brengen met de Amerikaanse president Donald Trump. Die heeft juist beloofd veel banen te creëren, met name in de industrie.

Reageer op dit artikel