nieuws

Autoverkoop Nederland stijgt in eerste kwartaal met 23%

Home 348

De Europese autoverkopen zijn fors toegenomen. De maand maart was volgens brancheorganisatie ACEA goed voor een verkoopplus van ruim 11% ten opzichte van diezelfde maand een jaar eerder. In Nederland werden 23% meer auto’s verkocht.

Autoverkoop Nederland stijgt in eerste kwartaal met 23%

In totaal werden er in de EU in de eerste drie maanden van het jaar ruim 4,1 miljoen personenauto’s op kenteken gezet. De maand maart was goed voor 1,9 miljoen auto’s. In de vijf grootste markten binnen Europa was eensgezind sprake van een stevige groei, zowel afgelopen maand als afgelopen kwartaal.

Autoverkoop in Nederland steeg met 23%

In Nederland steeg de verkoop van nieuwe personenauto’s in de maanden januari tot en met maart met bijna 23%. De sterke toename is mede te danken aan gewijzigde bijtellingsregels voor zakelijke rijders. Die waren ditmaal in veel gevallen goedkoper uit als hun leaseauto pas in het nieuwe jaar op kenteken werd gezet.

In het eerste kwartaal werden in Italië 11,4% meer auto’s verkocht dan dezelfde periode een jaar eerder. Spanje en Duitsland volgden met plussen van respectievelijk 7,9 en 6,7%. In het Verenigd Koninkrijk was sprake van een verkoopstijging met 6,2% terwijl in Frankrijk 4,8% meer auto’s aan de man werden gebracht.

Volkswagen Groep levert iets in

De Volkswagen Groep zag zijn leidende marktpositie in Europa een fractie dalen tot 22,6% van de markt. Nummer twee PSA Peugeot, met Citroën en DS, moest het doen met exact 10%. Renault Group, met Dacia en Lada, completeerde de top 3 met 9,6%.

Reageer op dit artikel