nieuws

Verkooprecord stuwt winst Renault

Home 437

Renault heeft vorig jaar meer auto’s verkocht dan ooit en heeft zijn winst daarmee aanzienlijk opgekrikt. Het bedrijf haalde PSA Peugeot Citroën in als grootste autofabrikant van Frankrijk en voorziet voor 2017 verdere groei.

Verkooprecord stuwt winst Renault

Renault meldde de verkoop van 3,2 miljoen auto’s in 2016, tegen 2,8 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg daardoor met 13 procent naar 51,2 miljard euro. De nettowinst klom met een half miljard euro naar 3,5 miljard euro.

Renault komt in oktober met plannen voor de periode tot en met 2022. In die periode wil het concern de omzet opvoeren naar 70 miljard euro.

De vraag naar auto’s stijgt volgens Renault dit jaar wereldwijd met 1,5 tot 2 procent. In Frankrijk en in heel Europa verwacht het Franse concern een 2 procent grotere vraag dan in 2015. Voor China en India worden plussen van 5 en 8 procent voorzien, terwijl de markt in Brazilië en Rusland waarschijnlijk stabiliseert.

Reageer op dit artikel