nieuws

General Motors ziet winst verder stijgen

Home 417

General Motors (GM) is optimistisch over 2017, na het sterke slot van vorig jaar. De autobouwer verwacht dat de verkopen in eigen land verder groeien en voorziet ook vooruitgang in China.

General Motors ziet winst verder stijgen
Het hoofdkantoor van General Motors in Detroit.

De winst loopt daardoor dit jaar verder op, voorspelde het moederbedrijf van onder meer Chevrolet, Cadillac, Opel en Vauxhall dinsdag. Daarbij wordt gemikt op een resultaat van 6 à 6,50 dollar per aandeel, nadat vorig jaar naar verwachting een winst van 5,50 tot 6 dollar per aandeel werd geboekt. De prognose van GM is daarmee aanzienlijk optimistischer dan de algemene verwachting onder analisten.

GM sloot 2016 sterk af, mede omdat de verkopen sinds de presidentsverkiezingen in de lift zitten. Het bedrijf verwacht dat het sterke consumentenvertrouwen en de recente koersstijgingen op de aandelenbeurzen de verkopen in eigen land de komende tijd verder kunnen stuwen.

Reageer op dit artikel