nieuws

2016: Dit waren de meest bekeken artikelen

Home 1894

Nog even en dan knallen we 2017 in. Voor het zover is kijken we nog eens achterom. Welke artikelen werden het meest gelezen? Welk automerk werd het meest geraadpleegd op AMT Garageforum? Wat was de populairste foto op onze Facebook-pagina? Kortom, wat mag je niet gemist hebben van 2016?

2016: Dit waren de meest bekeken artikelen
Technische en praktische artikelen werden het meest bekeken op AMT.nl in 2016.

Wie op de AMT Nieuwsbrief is geabonneerd ontvangt twee keer per week een update met de belangrijkste artikelen op AMT.nl. Daarnaast ontvang je elke maand de Thema-nieuwsbrief. Dit jaar introduceerden we verder de AMT Ondernemen-nieuwsbrief, en volgend jaar volgt een speciale nieuwsbrief voor alle AMT Garageforumleden. We gaan je dus goed op de hoogte houden.

Praktijkproblemen veel bekeken

Hoe zit dat met de uitstoot en verbruik ná de dealerupdate bij sjoemelsoftware?

Hoe zit dat met de uitstoot en verbruik ná de dealerupdate bij sjoemelsoftware?

Kijken we naar de statistieken van onze website dan zien we dat de meest artikelen veelal technische en praktische onderwerpen zijn. Het beste scoorde Opgelost op AMT Garageforum: multi-V-riem knapt na 20.000 km. Ook de blog Onvergeeflijk van Joep Schuurman, Carrec Technocenter over een tik in de motor na foutieve turboreparatie bleek erg populair. Kort erna volgen Compressieverhouding 18:1 in komende benzinemotoren en Roetfilterdemontage verboden, controle bij APK?.

Andere populaire artikelen zijn al wat ouder zoals de Werkplaatstips voor airbags en gordelspanners, Stap voor stap een distributieriem vervangen en al jaren populair is het artikel Koelvloeistof niet mengen!. Natuurlijk dreunt ook de sjoemelgate van Volkswagen nog even door. Het artikel Hoe sjoemel je dieselsoftware was erg geliefd net als het onlangs gepubliceerde Hoe presteert een sjoemel VW na de dealerupdate.

Vele praktijksituaties in beeld

Het populairste bericht op onze Facebookpagina kwam van Ruud van Dam.

Het populairste bericht op onze Facebookpagina kwam van Ruud van Dam.

Door naar onze community’s. Allereerst de AMT Facebook-pagina. Hier delen we dagelijks vele berichten van autobedrijven, autotechnici of en onze redactie. Van vreemde slijtage tot leuke video’s. Op 1 januari 2015 stond de ‘vind ik leuk’-teller op 5104, 1 januari 2016 12.500 en nu aan het eind van 2016 zijn we al ver over de 19.000 vind ik leuks. Dagelijks krijgen we tientallen berichten met foto’s en video’s waarbij de meest interessante met al die volgers delen.

Tot vandaag plaatsen we 1186 berichten op onze Facebook-pagina. Het bericht van Ruud van Dam Geen excuses meer van 11 maart was veruit het populairst met 2612 vind ik leuks, 352 reacties en 300.000 weergaven. Bij de video’s won het ‘creatief uitzetten van het storingslampje‘ van Johan Scheffers. Het leverde 620 vind ik leuks en 785 reacties op. Ruim 58.000 keer werd de video bekeken.

Storingsgevoelige merken

En dan naar AMT Garageforum. In januari voerden we een update van het AMT Garageforum door. Het forum is nu beter geschikt voor mobiel of tablet, maar het belangrijkste was toch wel het verder ‘op slot zetten’ van het forum. Particulieren kunnen niet meer meelezen, alleen met een inlog lees je de reacties. Het aantal leden nam flink toe. Op dit moment zijn er ruim 18.000 automotive professionals geregistreerd en dagelijks komen er een aantal bij. Wat overigens ook betekent dat we dagelijks (we lopen elke registratie handmatig na) particulieren niet toelaten. En natuurlijk zijn er weer heel veel problemen opgelost dankzij de kennis van eenieder. De meest geraadpleegde merken? Die zijn gelijk gebleven aan vorig jaar. Op één Mercedes-Benz met daarna Volkswagen en Peugeot. Ook in de rangorde daaronder verandert er niet veel. Opel, Renault, Ford, Fiat, Hyundai, BMW en Citroën maken de Top-10 compleet.

Op modelniveau zijn de Fiat Ducato, Opel Meriva en Mercedes-Benz Sprinter het meest bekeken. Meest bekeken topic was die van een Seat Leon 1.4 TSI CAXC met misfires in cilinder 1. Veel geraadpleegd is het Handige links en tips-topic waar autotechnici veelgebruikte websites en andere tips plaatsen.

Gratis whitepapers

De eerste AMT Ondernemen verscheen eind oktober en vanaf volgend jaar vier keer per jaar. Praktische artikelen voor de ondernemer van het autoservicebedrijf staan centraal.

De eerste AMT Ondernemen verscheen eind oktober en vanaf volgend jaar vier keer per jaar. Praktische artikelen voor de ondernemer van het autoservicebedrijf staan centraal.

AMT is niet alleen online actief. We brachten elf mooie edities van het vakblad uit, het eerste nummer van onze nieuwe uitgave AMT Ondernemen en we organiseerden weer twee geslaagde evenementen: AMT Diagnose Boot Camp en AMT Live. In het vakblad AMT publiceerden we ruim 300 artikelen verdeeld over 1108 pagina’s, dat waren er nog nooit zoveel. Een overzicht van alle artikelen staat in het Jaaroverzicht 2016 welke je hier kan downloaden.

De AMT Ondernemen gemist? Bekijk de eerste editie hier digitaal. Overigens vind je op deze overzichtspagina ook nog de handige Whitepapers welke we maakten met onderwerpen als:

De Whitepapers zijn gratis te downloaden en geven je antwoord op verschillende vragen omtrent het onderwerp.  Onze evenementen gemist? Bekijk dan de video van AMT Diagnose Boot Camp en AMT Live nog eens terug en zorg dat je er volgend jaar ook bij bent!

Op naar 2017

Een selectie van de beste artikelen van AMT in 2016 volgens de AMT-redactie. Lastig want wij vonden elk artikel natuurlijk erg goed.

Download een selectie van de beste artikelen van AMT in 2016 volgens de AMT-redactie. Lastig want wij vonden elk artikel natuurlijk erg goed.

Gedurende afgelopen jaar vierden we 75 complete jaargangen AMT. Dat zit er nu op, maar wil je toch nog eens de artikelen van dit jaar teruglezen dan kan dat natuurlijk via www.amt.nl/digitaal-magazine. Nog makkelijker maken we het je met ‘Het beste van AMT 2016. Een selectie van artikelen door de AMT-redactie en voor iedereen beschikbaar als downloadbare PDF. Klik hier om deze PDF te downloaden.

Tot slot staan er weer enkele mooie vernieuwingen op het programma. Vanaf maart krijgt het vakblad een kleine update met nieuwe rubrieken, op 23 en 24 juni organiseren we de vijfde editie van AMT Diagnose Boot Camp op de nieuwe locatie Autocampus te Helmond. En ook AMT Live zal weer halverwege november plaatsvinden. En ben je ondernemer? Dan is ons nieuwe opleidingstraject Grip op je Autobedrijf wellicht wat voor je. Een zes-daagse training die je concrete handvatten biedt om jouw autobedrijf verder te ontwikkelen.

Rest ons je een prettige jaarwisseling te wensen en alle goeds voor 2017!

Reageer op dit artikel