nieuws

Fototerugblik: Vijfde editie AMT Live wederom een groot succes

Home 1555

Autotron Rosmalen werd op 15 en 16 november opnieuw omgetoverd tot een walhalla voor autotechnici en auto-ondernemers. Met nog meer kennissessies en partners was de vijfde editie van AMT Live groter dan ooit.

Fototerugblik: Vijfde editie AMT Live wederom een groot succes
Welkom op AMT Live, hét kennisevenement voor de automotive professional! Zo startte we in 2016, dit

Terwijl vijf schadeherstellers strijden om de titel Smart Repair Hersteller 2016, stellen verschillende autotechnici hun kennis op de proef bij de TechChallenge. En op het AMT Ontmoetingsplein vindt de spannende finale van Autotechnicus van de Toekomst plaats. Wij kijken terug op een zeer geslaagd evenement, jij ook?

De auto is niet langer een mechanisch apparaat, maar een ‘data producerend embedded software-platform’. Carlo van de Weijer, directeur van het strategisch onderzoeksgebied Smart Mobility aan de TU/e, legt uit welke gevolgen de digitalisering voor de autobranche heeft. De auto is niet langer een mechanisch apparaat, maar een ‘data producerend embedded software-platform’. Carlo van de Weijer, directeur van het strategisch onderzoeksgebied Smart Mobility aan de TU/e, legt uit welke gevolgen de digitalisering voor de autobranche heeft. Inlaattraject verontreinigd? Tunap biedt een reinigingsmethode met granulaatkorrels. De medewerkers laten je zien hoe het werkt. Inlaattraject verontreinigd? Tunap biedt een reinigingsmethode met granulaatkorrels. De medewerkers laten je zien hoe het werkt. Moet je nog naar de dealer om een sleutel te programmeren? Jifeline en Car Lock Systems laten zien wat zij voor het autobedrijf kunnen betekenen. Moet je nog naar de dealer om een sleutel te programmeren? Jifeline en Car Lock Systems laten zien wat zij voor het autobedrijf kunnen betekenen. GMTO organiseert een verdiepingssessie voor alle autotechnici die hebben deelgenomen aan AMT Diagnose Boot Camp. GMTO organiseert een verdiepingssessie voor alle autotechnici die hebben deelgenomen aan AMT Diagnose Boot Camp. Volle bak bij Febi’s kennissessie over problemen met distributiekettingen. De sessie vindt plaats in een van de vijf kennistheaters. In totaal telt AMT Live dit jaar 35 kennissessies. Volle bak bij Febi’s kennissessie over problemen met distributiekettingen. De sessie vindt plaats in een van de vijf kennistheaters. In totaal telt AMT Live dit jaar 35 kennissessies. Weet jij alles over turbo’s? Stel je kennis op de proef bij TechChallenge van Turbo’s Hoet en Diesel Büchli. Weet jij alles over turbo’s? Stel je kennis op de proef bij TechChallenge van Turbo’s Hoet en Diesel Büchli. Adaptieve verlichting en rij-assistentiesystemen zijn op steeds meer auto’s standaard. Wat betekent dat voor de werkplaats? Hella toont de benodigde apparatuur. Adaptieve verlichting en rij-assistentiesystemen zijn op steeds meer auto’s standaard. Wat betekent dat voor de werkplaats? Hella toont de benodigde apparatuur. NTN-SNR geeft praktische sleuteltips. NTN-SNR geeft praktische sleuteltips. Diagnosestellen met een scope, hoe werkt dat? AA-Equipment demonstreert de mogelijkheden met een Pico-scope. Diagnosestellen met een scope, hoe werkt dat? AA-Equipment demonstreert de mogelijkheden met een Pico-scope. Duurzaam Repareren organiseer de wedstrijd Smart Repair Hersteller 2016. In twee uur tijd moeten vijf deelnemers drie opdrachten uitvoeren. Meer daarover lees je op pagina 86. Duurzaam Repareren organiseer de wedstrijd Smart Repair Hersteller 2016. In twee uur tijd moeten vijf deelnemers drie opdrachten uitvoeren. Meer daarover lees je in AMT 11. Tijdens de spannende en razendsnelle finale strijden vier studenten om de titel Autotechnicus van het Jaar 2016. In vier opdrachten van vier minuten wordt hun kennis op de proef gesteld. Lees meer over de halve finale op pagina 24 en over de finale op pagina 38. Tijdens de spannende en razendsnelle finale strijden vier studenten om de titel Autotechnicus van het Jaar 2016. In vier opdrachten van vier minuten wordt hun kennis op de proef gesteld. Lees meer over de halve finale in AMT 11. De Fiat Stilo heeft een ABS-storing. Rik Nieuwenhuis van Autobedrijf Wil van der Tol en Robby Camps, werkzaam bij Ford Lommel Proving Ground, wisten de storing het beste op te sporen. Zij winnen een ticket voor AMT Diagnose Boot Camp 2017! Het evenement vindt op 23 en 24 op de Automotive Campus in Helmond plaats. De Fiat Stilo heeft een ABS-storing. Rik Nieuwenhuis van Autobedrijf Wil van der Tol en Robby Camps, werkzaam bij Ford Lommel Proving Ground, wisten de storing het beste op te sporen. Zij winnen een ticket voor AMT Diagnose Boot Camp 2017! Het evenement vindt op 23 en 24 op de Automotive Campus in Helmond plaats. De Hyundai Ioniq is leverbaar in drie verschillende versies: hybride, plug-in hybride en elektrisch. Bekijk de techniek van de hybride-variant op het AMT Ontmoetingsplein. De Hyundai Ioniq is leverbaar in drie verschillende versies: hybride, plug-in hybride en elektrisch. Op het AMT Ontmoetingsplein stond de hybride-variant. In een AMT-kennissessie vertelt IT’er Jeroen Meijer hoe hij zelf de energiestromen van zijn Renault Zoe in beeld bracht. Als niet-autotechnicus kent hij nu alle ins en outs van de CAN-bus van zijn elektrische auto. In een AMT-kennissessie vertelt IT’er Jeroen Meijer hoe hij zelf de energiestromen van zijn Renault Zoe in beeld bracht. Als niet-autotechnicus kent hij nu alle ins en outs van de CAN-bus van zijn elektrische auto. Experts aan het woord tijdens de paneldiscussie in het AMT-kennistheater. Clem Dickmann, Marco van Beek en Peter Quaak gaan in op de huidige ontwikkelingen in de autobranche. Experts aan het woord tijdens de paneldiscussie in het AMT-kennistheater. Clem Dickmann, Marco van Beek en Peter Quaak gaan in op de huidige ontwikkelingen in de autobranche. Op woensdagochtend staat een Speedsessie Grip op je Autobedrijf op het programma. Milo Berlijn gaat in gesprek met Thijs de Baaij, eigenaar van Autobedrijf van het Jaar 2016. Daarna geeft Michel van Roon van CRM Automotive Retail in zijn workshop een eerste aanzet om digitaal succesvol te worden in een overvolle aftersales markt. Op woensdagochtend staat een Speedsessie Grip op je Autobedrijf op het programma. Milo Berlijn gaat in gesprek met Thijs de Baaij, eigenaar van Autobedrijf van het Jaar 2016. Daarna geeft Michel van Roon van CRM Automotive Retail in zijn workshop een eerste aanzet om digitaal succesvol te worden in een overvolle aftersales markt. Wat kun je leren van Max Verstappen? TV-presentater en hobbycoureur Rob Kamphues brengt de overeenkomsten tussen een F1-coureur en een ondernemer onder de aandacht. Natuurlijk ontbreken ook de spectaculaire inhaalacties van Max niet in zijn verhaal. Wat kun je leren van Max Verstappen? TV-presentater en hobbycoureur Rob Kamphues brengt de overeenkomsten tussen een F1-coureur en een ondernemer onder de aandacht. Natuurlijk ontbreken ook de spectaculaire inhaalacties van Max niet in zijn verhaal.

Reageer op dit artikel