10 dec 2011

Nieuws

Sonax beschermt de auto tegen de winter


Het is volgens Sonax hoog tijd is dat er iets gedaan wordt om de waarde van auto's te behouden. Een grondige behandeling voor de auto is een must voor het koude winterseizoen.
001_logistiek-image-AMT30673I01.jpg

Na het wassen met de hand of in de wasstraat, adviseert Sonax het gebruik van de Xtreme Spray & Clay voor een grondige reiniging. De set bestaat uit een reinigingsklei en -spray. De klei reinigt lakoppervlakken, gelakte kunststof onderdelen en voorruiten. Het verwijdert lastige vervuiling zoals teer, vluchtroest, insectenresten en boomhars. De vervuiling hecht zich aan de klei en kan niet meer schadelijk zijn voor de lak.
De klei wordt geleverd in een hersluitbare PE box en kan meerdere keren gebruikt worden. Daarna kan de lak gepolijst worden met krachtige polijstkorrels, die de diepe glans herstellen en de kleur verfrissen. In de Sonax Premium Class Saphir Power Polish-set zit een hoge kwaliteit microvezeldoek en een Sonax 'P Ball' polijstspons, die kleine krasjes in de toplaag verwijdert. De P Ball helpt met een goed gerichte druk op de lak en kan gemakkelijk met warm water worden gereinigd. De P Ball is ook los verkrijgbaar.

Na het reinigen de bescherming

De 'grade One' Sonax Premium Class Carnauba Care Wax beschermt tegen zure regen, zout en typisch herfst- en wintervuil. De dichte moleculaire structuur biedt maximale UV bescherming en zorgt voor langdurige kleurdichtheid. De hoogwaardige oliën vergemakkelijken het aanbrengen van de wax. De set bevat een spons en microvezeldoek.
Sonax adviseert om het ruitensproeierreservoir eerst leeg te maken als er nog een zomerformule in zit, alvorens het te vullen met Sonax Ruitensproeier Antivries. Het mengen van de formules maakt de bescherming tegen bevriezing minder effectief. Bovendien heeft de Ruitensproeier Antivries een andere formule, dan in de zomer, zoals het snel verwijderen van zoutresten.
Sonax heeft ook een aantal kleine 'winterhelpers', zoals de Ruitontdooier, die ijsschrapen overbodig maakt, de Rubberstick, die de deurrubbers soepel houdt, de Slotontdooier, die ook de sloten van de skibox snel ontdooit en tenslotte beschermt de Sonax Anticondensdoek de ruiten tegen beslaan.

John Mulder (Redactie AMT)

door John Mulder 10 dec 2011