14 okt 2011

Nieuws

Rupes levert elektrisch en pneumatisch gereedschap voor de professional in de autoschadeherstelmarkt. De Bigfoot LHR 21 is een nieuwe machine voor het polijsten van grotere oppervlakken.
001_logistiek-image-AMT30511I01.jpg

De diameter van het polijstoppervlak is 180 mm, maar door de excentrisch roterende beweging is de uitslag 210 mm. Het voordeel van de LHR21 is volgens Rupes dat de poetsmachine geen hologrammen achter laat. Omdat die vervolgens niet meer uitgepoetst hoeven te worden levert dat veertig procent tijd en energiewinst op. Ook oververhitting, vooral schadelijk bij jonge lakken, komt niet voor.

Minder belastend voor de armen

De LHR21 is dankzij de uitgebalanceerde ergonomie zo stabiel dat de machine met één hand is te gebruiken. Die stabiliteit blijkt ook bij het poetsen van randjes, waar traditionele poetsmachines vaak wegschieten. De controle over de machine is minder belastend voor de armen, zodat het ook mogelijk is om langdurig met de machine te werken, zonder overbelastingverschijnselen.
De LHR21-kit kost normaliter 550, euro exclusief BTW, maar de nu geldende najaarsactieprijs is 449, euro exclusief BTW. De LHR21 wordt geleverd met Quarz en Keramik Gloss 1 liter polijstmiddel, twee soft en twee hard Velcro-polijstschijven en een microvezeldoek. Rupes gebruikt watergedragen polijstmiddelen (zonder krasvulling), zodat het polijstresultaat direct zichtbaar is en niet na de eerste wasbeurt verschiet.

Het BigFoot-polijstsysteem bestaat uit de LHR75 voor kleinere oppervlakken en de LHR21 voor grotere oppervlakken. Die laatste is de nieuwste aanwinst van fabrikant Rupes.

Meer weten? Bezoek de Rupes-stand (727) op Autoprofessioneel in Hardenberg.

John Mulder (Redactie AMT)
door John Mulder 14 okt 2011