AMT Live Online: Snuffelen aan de APK-deeltjestest

AMT Live Online: Snuffelen aan de APK-deeltjestest

Vanaf juli 2022 maakt de deeltjestest onderdeel uit van de APK. De deeltjestester is een flinke investering voor de werkplaats en vereist de nodige kennis. Gelukkig is daar Gerrit Kadijk, specialist op het gebied van de APK-deeltjestest. In zijn kennissessie op AMT Live Online neemt hij je mee naar alle ins en outs rondom het 'snuffelen' aan de uitlaat.

Weg OBD-test en weg roettest, want die kunnen defecte of verwijderde roetfilters niet of nauwelijks opsporen. De oplossing is een deeltjestest die slechts 30 seconden in beslag neemt en bij stationair toerental wordt uitgevoerd. En de motor hoeft niet bedrijfswarm te zijn. Hoe dat werkt, presenteert en demonstreert Gerrit in deze sessie. Beter en eenvoudiger testen met een betaalbare deeltjesteller is over ruim een jaar de werkelijkheid in de APK. Snuffel je mee?

Gerrit Kadijk

Gerrit Kadijk is eigenaar van Emission Training Services (ETS) en docent Verbrandingsmotoren op het Da Vinci College in Dordrecht. Van 2012 tot 2020 leverde hij als medewerker van TNO een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de APK-deeltjestest. Hij weet dus als geen ander hoe de test eruit ziet en wat de gevolgen zijn voor de dagelijkse APK-praktijk. Zijn kennissessie ‘Supersnel snuffelen aan sublieme roetfilters in de APK-deeltjestest’ mag je niet missen.

AMT Live Online bezoeken?

Even geen vakbeurzen, bijeenkomsten en live events? Geen nood, wij brengen AMT Live naar je werkplaats, showroom en huiskamer. Neem een digitale duik in techniek, APK, equipment en in alles dat ondernemen in de autobranche boeiend maakt. Kortom: jouw branche in de spotlight. Twee dagen lang!

Een spetterend programma staat voor je klaar in een online AMT Live- omgeving: Het dagelijkse AMT-journaal, videoreportages, demo’s en live kennissessies van technici en experts en interviews. Tijdens het digitale event kom je bovendien met één klik rechtstreeks in contact met vakgenoten, experts en sprekers.

Naast de sessie van Gerrit Kadijk staan o.a. sessies van Diagnosespecialist Iwan Kennis, Febi, Jifeline, AD Garagebedrijf, Waeco, WD-40, ACTronics, Slimstock, NTN SNR, en zelfs een pubquiz op het programma.

En jij bent er gratis bij! Meld je aan en we houden je op de hoogte van het programma. Zo mis je niets!

Foto: Honda

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto's

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto's.

Van de in 2023 via ARN ingezamelde lithium-ion batterijen is 74% gerecycled. - Foto: ARN

Recycling EV-batterijen verdubbeld in 2023

In 2023 is in totaal 263.373 kg aan autobatterijen via ARN voor recycling aangeboden. Ruim het dubbele in vergelijking met het jaar ervoor; toen was...

Foto: Shutterstock

Ayvens Carmarket biedt autobedrijf online toegang tot gebruikte...

Ayvens lanceert Ayvens Carmarket, een platform voor de verkoop van gebruikte auto's aan professionele autohandelaren en dealers.

Foto: Shutterstock

Bovag Autowasbon als klantenbinder voor het autobedrijf

Bovag lanceert de Bovag Autowasbon. Autobedrijven kunnen die cadeau doen aan klanten na een APK of onderhoudsbeurt.

Foto: Shutterstock

ATC-livestream: auto hacken, hoe groot is het gevaar?

Auto's zijn steeds vaker permanent verbonden met het internet. Dat biedt voordelen, maar dergelijke 'connected cars' lopen ook, net als computers,...

Foto's: Peter Aansorgh

Banden retreaden: zo werkt het

Versleten banden kunnen van een nieuw loopvlak worden voorzien. Hoe werkt dit banden retreaden? Dat lees je in dit artikel.

Foto: Shutterstock

EV voor het eerst populairder dan diesel op tweedehandsmarkt

Elektrische voertuigen hebben diesel voor het eerst in een jaar overtroffen in populariteit, terwijl hybride benzineauto's een historisch hoge...

Foto: Shutterstock

Verkoop elektrische auto's stijgt met 9,6%

Er werden in april 9.092 nieuwe EV's geregistreerd, een stijging van 9,6 procent ten opzichte van de 8.299 geregistreerde EV's in april 2023.